Прејди на содржината

Тамариндито

Од Википедија — слободната енциклопедија
Националниот музеј за антропологија во Мексико Сити. Маска на Маја. Штуко фриз од Плацерес, Кампече. Ран класичен период (околу 250 - 600 н.е. Џојс Кели 2001 Археолошки водич за централно и јужно Мексико, стр.105. ISBN 0-8061-3349-X

Тамариндито бил стар мајански град, денес археолошко наоѓалиште во Гватемала.