Мајанско општество

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Мајанското општество споделува голем број на карактеристики со општествата во регионот на Средна Америка поради големиот степен на соработка помеѓу нациите. Иако мајанскиот календар и мајанското писмо не потекнуваат од Маите, тие го усовршиле и користеле.