Лек (валута)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Лек е национална валута на Албанија. Во споредна со македонскиот денар е 1: 2, односно 2 лека се еднакво на еден денар. Најмалата по вредност банкнота на лекот е 100 лека а најмалата монета по вредност е 1 лек.