Разлика помеѓу преработките на „Список на епизоди од „Македонски народни приказни“ (стар серијал)“

Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
нема опис на уредувањето
|Слободан Деспотовски
|-
|24.
|Мамино галениче
|1987
|Богдан Поп Ѓорчев
|-
|25.
|Попот, владиката и Ѓуптинот 1 дел
|1987
|Миле Грозданоски
|-
|2625.
|Попот, владиката и Ѓуптинот 2 дел
|1987
|Миле Грозданоски
|-
|2726.
|Тројцата лажачи
|1987
|Љупчо Билбиловски
|-
|2827.
|Ашкетијата и човечките правди и неправди
|1988
|Ербил Алтанај
|-
|2928.
|Возгордеаниот цар
|1988
|Богдан Поп Ѓорчев
|-
|3029.
|Добриот џин и сиромавиот
|1988
|Ербил Алтанај
|-
|3130.
|Еј пусти пари
|1988
|Ербил Алтанај
|-
|3231.
|Женска итрина
|1988
|Ербил Алтанај
|-
|3332.
|Инает
|1988
|Ербил Алтанај
|-
|3433.
|Закопаното богатство
|1988
|Богдан Поп Ѓорчев
|-
|3534.
|Кадијата и сиромавиот
|1988
|Богдан Поп Ѓорчев
|-
|3635.
|Кртот бил попски син
|1988
|Ербил Алтанај
|-
|3736.
|Куменџијата и ѓаволот
|1988
|Ербил Алтанај
|-
|3837.
|Лошата баба
|1988
|Ербил Алтанај
|-
|38.
|Мамино галениче
|1988
|Миле Грозданоски
|-
|39.
|-
|Богдан Поп Ѓорчев
|98
|-
|Лазар Паковски
|-
|Миле Гроздановски
|23
|-
|Слободан Деспотовски

Прегледник