Ознаки

Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

На оваа страница е даден список на ознаки со кои програмската опрема може да ги означи измените и нивното значење.

Име на ознакаИзглед во списоците на промениЦелосен опис на значењетоИзворАктивно?Означени промени
AWBПрелистувач „Автовики“Уредувања направени со прелистувачот „Автовики“Применети рачно од корисници и ботовиДа334.029 промени
visualeditorНагледно уредувањеУредување направено со нагледниот уредникОдредени од програмотДа65.134 промени
visualeditor-wikitextИзворно уредување 2017Уредувањето е направено со уредникот на викитекст од 2017 г.Одредени од програмотДа34.249 промени
mw-add-media(скриена)Уредувања кои додаваат медиумски податотекиОдредени од програмотДа32.389 промени
mw-new-redirectНово пренасочувањеУредувања што направат ново пренасочување или да сменат страница во пренасочувањеОдредени од програмотДа21.789 промени
mobile editМобилно уредувањеУредување од мобилен уред (мреж. страница или извршник)Одредени од програмотДа21.403 промени
mobile web editМобилно семрежно уредувањеУредување направено од мобилно мрежно местоОдредени од програмотДа20.131 промена
contenttranslationПревод на содржиниСодржината е преведена од друг јазик користејќи ја алатката „Превод на содржини“Одредени од програмотДа13.332 промени
contenttranslation-v2Превод на содржини 2Содржината е преведена од друг јазик користејќи ја верзијата 2 на алатката „Превод на содржини“Одредени од програмотДа11.276 промени
mw-remove-media(скриена)Уредувања кои отстрануваат медиумски податотекиОдредени од програмотДа8.502 промени
mw-revertedОтповиканоУредувања подоцна отповикани со друго уредувањеОдредени од програмотДа8.198 промени
mw-manual-revertРачно отповикувањеУредувања кои рачно ја повраќаат страницата во точна претходна состојбаОдредени од програмотДа6.275 промени
wikieditor(скриена)Уредувањето е направено користејќи Викиуредник (уредникот на вики текст од 2010 г.)Одредени од програмотДа6.140 промени
mw-changed-redirect-targetСменета целната страница на пренасочувањетоУредувања што ја менуваат целната страница на пренасочувањеОдредени од програмотДа5.499 промени
visualeditor-switchedНегледен уредник: ПрефрленоКорисникот почнал да уредува со нагледниот уредник, но потоа се префрлил на викитекстуалниот.Одредени од програмотДа4.051 промена
mw-removed-redirectОтстрането пренасочувањеУредувања што менуваат постоечко пренасочување во непренасочувањеОдредени од програмотДа2.924 промени
mw-rollbackОтповикувањеУредувања што отповикуваат претходни уредувања користејќи ја соодветната врскаОдредени од програмотДа2.728 промени
disambiguator-link-addedПојаснителни врскиУредувања што додаваат врски кон појаснителни странициОдредени од програмотДа1.262 промени
mobile app editУредување од мобилен извршникУредувања направени од мобилни извршнициОдредени од програмотДа1.179 промени
advanced mobile editНапредно мобилно уредувањеУредување направено од корисник со Напредниот режимОдредени од програмотДа1.125 промени
mw-undoОтповикајУредувања што ги отповикуваат претходните уредувања користејќи ја врската за таа наменаОдредени од програмотДа902 промени
massmessage-deliveryДостава на масовни поракиМасовна достава на пораки со помош на додатокот „Масовни поракиОдредени од програмотДа894 промени
android app editУредување од прилогот за АндроидУредувања направени од мобилниот прилог за АндроидОдредени од програмотДа748 промени
mw-blankИспразнувањеУредувања што испразнуваат страницаОдредени од програмотДа327 промени
mw-replaceЗаменетоУредувања што отстрануваат преку 90% од содржината на една страницаОдредени од програмотДа289 промени
discussiontools-added-comment(скриена)Во ова уредување е додаден коментар на разговорна страницаОдредени од програмотДа278 промени
OAuth CID: 1841PAWS [2.1]PAWS (PAWS: A Web Shell) allows users to run Pywikibot (and other Python / R / bash code) online without needing an ssh login. The OAuth integration allows them to do so without having to expose their passwords.Одредени од програмотДа95 промени
abusefilter-condition-limitдостигната условната границаУредувањата или другите настани не можеа да се проверат од сите активни филтри на злоупотреби (помош).Одредени од програмотДа95 промени
discussiontools(скриена)Уредување направено со Разговорни алаткиОдредени од програмотДа89 промени
wikilovewikiloveУредувањето е направено со алатката ВикиЉубовОдредени од програмотДа83 промени
discussiontools-replyОдговориКорисникот одговорил на коментар со Разговорни алаткиОдредени од програмотДа81 промена
OAuth CID: 1805SWViewer [1.4]App to monitor the recent changes of a wiki's in real-time. For more details, see https://meta.wikimedia.org/wiki/SWViewerОдредени од програмотДа81 промена
discussiontools-visualНагледноРазговорни алатки беше во нагледен режимОдредени од програмотДа70 промени
emojiЕмоџиСе користи од глобалниот филтер на злоупотреби 110.Одредени од програмотДа70 промени
ios app editУредување од прилогот за iOSУредувања направени од мобилниот прилог за iOSОдредени од програмотДа54 промени
OAuth CID: 1352SWViewer [1.3]App to monitor the recent changes of a wiki's in real-time. For more details, see https://meta.wikimedia.org/wiki/SWViewerОдредени од програмотНе45 промени
gettingstarted editgettingstarted editВон употребаНе44 промени
T144167T144167Одредени од програмотДа37 промени
newcomer taskNewcomer taskEdit suggested by the suggested edits module of the newcomer homepageОдредени од програмотДа24 промени
discussiontools-source-enhanced(скриена)Разговорните алатки еа во подобрен изворен режим со алатникотОдредени од програмотДа19 промени
discussiontools-sourceИзворноРазговорните алатки беа во изворен режимОдредени од програмотДа19 промени
OAuth CID: 1261SWViewer [1.2]App to view recent changes on small wikis for SWMT. Diffs, whitelist, quick reverts, etc. See [[ru:User:Iluvatar/SWViewer]].Одредени од програмотНе9 промени
discussiontools-newtopicНова темаКорисникот додал тема во страницата со Разговорни алаткиОдредени од програмотДа8 промени
blankingblankingОдредени од програмотДа6 промени
OAuth CID: 429PAWS [1.2]PAWS (Pywikibot: A Web Shell) allows users to run Pywikibot (and other python code) online via a Jupyterhub instance, at https://tools.wmflabs.org/paws. OAuth integration allows people to edit / run automated processes without having to expose their passwords. This will make the consumer_secret and consumer_id public, until https://phabricator.wikimedia.org/T120469 is fixed. I have talked to Chris Steipp about this and it is ok for the short term.Одредени од програмотНе3 промени
repeated xwiki CoI abuserepeated xwiki CoI abuseОдредени од програмотДа2 промени
possible link spampossible link spamВон употребаНе1 промена
campaign-external-machine-translationcampaign-external-machine-translationОдредени од програмотДа1 промена
meta spam idmeta spam idОдредени од програмотДа1 промена
#WPWP#WPWPПрименети рачно од корисници и ботовиДа0 промени
#WPWPMK#WPWPMKПрименети рачно од корисници и ботовиДа0 промени
#WPWPMK #WPWP#WPWPMK #WPWPПрименети рачно од корисници и ботовиДа0 промени
#WPWP #WPWPMK#WPWP #WPWPMKПрименети рачно од корисници и ботовиДа0 промени
mw-contentmodelchangeизмена на содржинскиот моделУредувања што го менуваат содржинскиот модел на една страницаОдредени од програмотДа0 промени
mw-server-side-uploadПодигање на опслужувачка странаМедиумски податотеки подигнати со помош на скрипта за одржувањеОдредени од програмотДа0 промени
centralnoticeЦентрален разгласУредувањето е направено преку администраторскиот посредник на Централниот разгласОдредени од програмотДа0 промени
centralnotice translationПреведување на централниот разгласУредување на содржината во Централниот разглас направено преку додатокот „Превод“Одредени од програмотДа0 промени
visualeditor-needcheckНагледен уредник: ПроверкаУредување направено со нагледниот уредник при кое системот утврдил дека викитекстот може да има ненамерни измени.Одредени од програмотДа0 промени
fileimporter-remoteИзменето од Увозникот на податотекиУредувањата направени од додатокот „Увозник на податотеки“ по успешен увоз на податотека од ова вики.Одредени од програмотДа0 промени
sectiontranslationПревод на поднасловиСодржината е преведена од поднаслов на друг јазик со помош на можноста „Превод на поднаслови“ на алатката „Превод на содржини“.Одредени од програмотДа0 промени
disneynewdisneynewОдредени од програмотДа0 промени
OTRS permission added by non-OTRS memberOTRS permission added by non-OTRS memberОдредени од програмотДа0 промени
discussiontools-editИзменет коментарКорисникот изменил постоечки коментар со Разговорни алаткиОдредени од програмотДа0 промени
help panel questionHelp panel questionEdit made from the help panel's post a question featureОдредени од програмотДа0 промени
help module questionПрашање на помошниот модулУредување направено од можноста за поставање прашања во помошниот модул на почетната страницаОдредени од програмотНе0 промени
mentorship module questionMentorship module questionEdit made from the homepage mentorship module's "Ask your mentor" featureОдредени од програмотДа0 промени
mentorship panel questionMentorship panel questionEdit made from the help panel's "Ask your mentor" featureОдредени од програмотДа0 промени
newcomer task image suggestionSuggested: add images"Add images" edit suggested by the suggested edits module of the newcomer homepageОдредени од програмотДа0 промени
newcomer task add linkSuggested: add links"Add link" edit suggested by the suggested edits module of the newcomer homepageОдредени од програмотДа0 промени