Список на извршници на OAuth

Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Прелистај извршници на OAuth
Назив на извршникот
PAWS
Потрошувачка верзија
1.2
Верзија на протоколот на OAuth
OAuth 1.0a
Издавач
YuviPanda
Статус
одобрен
Опис
PAWS (Pywikibot: A Web Shell) allows users to run Pywikibot (and other python code) online via a Jupyterhub instance, at https://tools.wmflabs.org/paws. OAuth integration allows people to edit / run automated processes without having to expose their passwords. This will make the consumer_secret and consumer_id public, until https://phabricator.wikimedia.org/T120469 is fixed. I have talked to Chris Steipp about this and it is ok for the short term.
Применлив проект
Сите проекти на ова мрежно место
URL за повикување на OAuth
https://paws.wmflabs.org/paws/hub/oauth_callback
Овозможи му на потрошувачот да укаже повратен повик во барањата и погоре да користи URL за повратен повик како задолжителна претставка.
Не
Применливи доделувања
  • Вршење на активности од голем обем
Високообемно уредување
  • Опходување со страници
Менување постоечки страници; Уредување на заштитени страници; Создавање, уредување и преместување страници; Патрола на промени во страници
  • Опходување со слики и снимки
Подигање нови податотеки; Подигање, замена и преместување на податотеки
  • Вршење на административни дејства
Отповикување на промени во страници
  • Опходување со набљудуваните
Преглед на вашите набљудувања
  • Разни активности
Уредување на вашите набљудувани