Непречкеста леќеста галаксија

Од Википедија — слободната енциклопедија
Пример за непречкеста леќеста галаксија, снимена од Хабл

Непречкеста леќеста галаксијалеќест вид на непречкеста спирална галаксија. Овие галаксии се класифицирани во Хабловата низа како SA0

Пример за ваков тип на галаксија е галаксијата AM 0644-741. (За други примери за вакви галаксии погледајте на следнава категорија Категорија:Непречкести леќести галаксии.)


Поврзано[уреди | уреди извор]