Прејди на содржината

Календарски софтвер

Од Википедија — слободната енциклопедија

Календарски софтвер е софтвер што минимално им овозможува на корисниците електронска верзија на календарот. Покрај тоа, софтверот може да обезбеди книга за состаноци, именик и / или список со контакти. Овие алатки се во проширување на многу од одликите што ги нуди софтверот за управување со времето, како што се пакетите за додатоци на бироата и системите за автоматизација на компјутерските канцеларии. Календарот е стандардна одлика на многу PDA, EDA и паметни телефони и исто така на многу канцелариски апартмани за лични сметачи.

Софтверот може да биде локална апликација наменета за поединечна употреба (како што е наставката за Mozilla Thunderbird, Microsoft Outlook без Exchange Server, или Windows Calendar ) или може да биде мрежен пакет кој овозможува споделување на информации помеѓу корисниците (како што е Mozilla Sunbird, Календар на Windows Live, Календар на Google или Microsoft Outlook со опслужувач за размена).

Особености[уреди | уреди извор]