Автомобилски регистарски таблички во Сан Марино

Од Википедија — слободната енциклопедија
Регистарска табличка од Сан Марино.

Властите во Сан Марино издаваат различни таблички кои имаат бела позадина со сини карактери, вообичаено една буква со четирицифрен број. На левата страна е втиснат грбот на Сан Марино. Сите возила мора да носат овална лепенка 'RSM'. Од 2004 во Сан Марино властите издаваат лични регистарски таблички.

Лични регистарски таблички од Сан Марино
регистарска табличка за приколки