La Fête sauvage

Од Википедија — слободната енциклопедија
„La Fête sauvage“
Филмска музика од Вангелис
Издаден1976
СнименNemo Studios, Лондон
декември 1975
Жанрелектронска музика
филмска музика
Траење38:30
ПродуцентВангелис
Вангелис — Хронологија
Albedo 0.39
(1976)
La Fête sauvage
(1976)
Spiral
(1977)

La Fête sauvage е албум од Вангелис објавен во 1976 година за документарниот филм од 1975 година за животинскиот див свет од страна на францускиот режисер Фредерик Росиф.

Овој албум претставува втора соработка со францускиот режисер по L'Apocalypse des animaux. Самиот документарен филм содржи многу повеќе музика отколку што е на располагање на албумот.

Список на песни[уреди | уреди извор]

  1. "La Fête sauvage I" – 20:18
  2. "La Fête sauvage II" – 18:12

НАдворешни врски[уреди | уреди извор]