Прејди на содржината

28 август (родени)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 август
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 август
1749  Јохан Волфганг Гете — германски писател.
1796  Ирене-Жил Бјенеме — француски математичар.
1801  Антоан Огистен Курно — француски филозоф и математичар.
1851  Иван Тавчар — словенечки писател и политичар.
1917  Сотир Гулески — македонски писател.
1925  Аркадиј Стругацки — руски писател.
1936  Радомир Ивановиќ — српски и црногорски есеист.
1949  Светислав Пешиќ — српски и југословенски кошаркар и тренер.
1957  Виктор Христенко — руски политичар.
1960  Нона Караџова — бугарски политичар.
1960  Хулио Сезар Ромеро — парагвајски фудбалер.
1969  Џек Блек — американски глумец.
1977  Тодор Гечевски — македонски кошаркар.
1978  Мирко Енглих — германски борач.
1989  Јенс Дебишер — белгиски велосипедист.
1989  Сезар Азпиликуета — шпански фудбалер.
1990  Бојан Кркиќ — шпански фудбалер.