Прејди на содржината

11 август (родени)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 август
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 август
1814  Иван Мажураниќ — хрватски писател.
1858  Кристијан Ејкманхоландски доктор и Нобелов лауреат.
1883  Ернст Штадлер — германски поет.
1902  Норма Ширер — канадско-американска филмска глумица.
1926  Арон Клугбритански хемичар.
1928  Риза Идризи — учесник во НОВ.
1931  Фимчо Муратовски — македонски диригент.
1933  Божидар Тодоровски - Бодле — македонски поет.
1934  Данило Бата Стојковиќ — српски глумец.
1946  Милан Гутовиќ — српски глумец.
1947  Јоргос Караџаферис — грчки политичар.
1949  Ѓорѓи Спасов — македонски политичар.
1950  Стив Возњакинформатички пионер и основач на фирмата Apple заедно со Стив Џобс.
1954  Џо Џексон — англиски музичар и композитор.
1957  Жарко Башески — македонски вајар.
1958  Џа Вобл — англиски бас-гитарист, поет и композитор.
1960  Томислав Ивковиќ — хрватски фудбалски голман и тренер.
1964  Сашо Пижевски - Пиже — македонски шоумен.
1967  Масимилијано Алегри — италијански фудбалер и тренер.
1971  Лидија Димковска — македонска писателка.
1976  Иван Кордоба — колумбиски фудбалер.
1996  Роман Соркин — израелски кошаркар.
1999  Никола Серафимов — македонски фудбалер.