21 декември (родени)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 декември
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 декември
1879  Јосиф Сталинсоветски државник и политичар.
1880  Донка Ушлинова — македонска револуционерка.
1906  Игњат Крстевски — македонски градежен инженер.
1914  Иван Генералиќ — југословенски и хрватски сликар.
1917  Хајнрих Бел — германски писател, добитник на Нобеловата награда во 1972 година.
1922  Мито Хаџивасилев - Јасмин — македонски револуционер.
1924  Крум Томовски — македонски академик.
1937  Џејн Фонда — американска глумица.
1940  Френк Запа — американски рок-музичар.
1941  Џон Хикс — американски џез-музичар.
1942  Ху Ѓинтаопретседател на НР Кина.
1947  Пако де Лусија — шпански гитарист.
1953  Светислав Басара — српски писател.
1954  Крис Еверт — американска тенисерка.
1959  Флоренс Грифит Џојнер — американска атлетичарка.
1967  Михаил Сакашвили — претседател на Грузија.
1996  Бен Чилвел — англиски фудбалер.
2000  Јам Мадар — израелски кошаркар.