Прејди на содржината

29 декември (родени)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 декември
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 декември
1709  Елисавета — руска царица.
1721  Мадам де Помпадур — љубовница на Луј XV.
1800  Чарлс Гудјир — американски пронаоѓач кој го открил процесот на вулканизација на каучукот.
1809  Вилијам Гледстон — британски премиер.
1921  Добрица Ќосиќ — српски писател, академик и политичар.
1943  Рик Данко — канадски рок-музичар, член на групата „Бенд“.
1967  Еван Сеинфелд — американски музичар.
1969  Линус Торвалдс — создавачот на јадрото за оперативениот систем Линукс.
1972  Џад Ло — англиски глумец.
1978  Анџело Тејлор — американски атлетичар.
1978  Кирон Даер — англиски фудбалер.
1989  Кеј Нишикори — јапонски тенисер.
1998  Виктор Осимен — нигериски фудбалер.
1999  Франсиско Тринкао — португалски фудбалер.