20 декември (родени)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 декември
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 декември
1699  Кристоф Томас Шефлер — германски фрескописец.
1902  Васил Иљоски — македонски писател.
1909  Андон Дуков — македонски партизан во НОБ и сликар.
1908  Петар Шапкарев — бугарски економист.
1915  Илија Џувалековски — македонски глумец.
1917  Дејвид Бом — американски физичар.
1923  Ацо Шопов — македонски писател и академик.
1925  Властимир Николовски — македонски композитор.
1928  Сервет Салиу — македонски политичар.
1956  Дамир Десница — хрватски и југословенски фудбалер.
1957  Ана Виси — грчка и кипарска пејачка.
1957  Били Брег — англиски рок-музичар.
1957  Мајк Ват — американски рок-музичар.
1969  Абдилаќим Адеми — македонски политичар.
1979  Мајкл Роџерс — австралиски велосипедист.
1980  Ешли Кол — англиски фудбалер.
1980  Мартин Демикелис — аргентински фудбалер.
1980  Михаел Албасини — швајцарски велосипедист.
1991  Жоржињо — бразилско-италијански фудбалер.
1995  Умут Мераш — турски фудбалер.
1998  Килијан Мбапе — француски фудбалер.