24 декември (родени)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
3  Галбаримски император.
1166  Јован Безземниот — англиски крал.
1761  Селим III — отомански султан.
1784  Елена Павловна — руска принцеза.
1824  Петар Корнелиус — германски композитор.
1845  Георги I — грчки крал.
1861  Иван Хаџи Николов — македонски општественик и револуционер.
1868  Емануел Ласкер — германски шахист.
1883  Стојан Аралица — српски и југословенски сликар.
1901  Александар Фадеев — руски и советски писател.
1922  Ава Гарднер — американска глумица.
1945  Леми Килмистер — англиски рок-музичар, член на групата „Моторхед“.
1970  Адам Хаслет — американски писател.
1973  Стефани Мајер — американска писателка.
1933  Марија Поп-Ацева - Христова — македонски специјалист по микробиологија.
1971  Рики Мартин — порторикански пејач.
1981  Дима Билан — руски пејач.