28 декември (родени)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 декември
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 декември
1713  Никола Луј де Лакај — француски астроном.
1856  Вудро Вилсон — претседател на САД.
1885  Владимир Татлин — руски и советски сликар и архитект.
1887  Валтер Рутмангермански експериментален режисер.
1888  Фридрих Мурнаугермански режисер.
1903  Џон фон Нојман — унгарско-американски математичар и физичар.
1934  Меги Смит — англиска глумица.
1950  Алекс Чилтон — американски поп-рок музичар, член на групата „Биг стар“ (Big Star).
1954  Дензел Вашингтон — американски глумец.
1961  Бошко Ѓуровски — македонски фудбалер.
1962  Мишел Петручијани — француски џез-музичар.
1972  Патрик Рафтер — австралиски тенисер.
1978  Џон Леџенд — американски пејач.
1981  Сиена Милер — британско-американска глумица.
1982  Милан Барош — чешки фудбалер.
1990  Маркос Алонсо Мендоса — шпански фудбалер.