Ушици

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Оваа населба се наоѓа во северниот дел на градот и се наоѓа помеѓу старите турски гробишта и еврејските гробишта, и започнува од улица Илинденска во делот на ЦОУ „Тодор Ангелевски“ - Битола. Населбата е основана во почетокот на 60тите години од минатиот век и брои околу 1000 жители. Оваа населба претставува една од најубавите населби во Битола поради околните природни убавини кои ги има и покрај тоа што се наоѓа во непосредна близина на централното градско подрачје. Улици во оваа населба се:

  • 1-ва
  • 2-ра
  • 3-та
  • Илинденска (дел)
  • Панде Кајзеро
  • 7-ми Јули