Девејани

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Населбата Девејани се наоѓа во северозападниот дел на градот Битола. На исток се граничи со населбата Баир, a на југ се наоѓа месноста Црн Мост. Во оваа населба се наоѓа битолскиот затвор, трикотажата "Пелистер", германските гробишта, како и манастирот Св. Јован Богослов. Улици во оваа населба се:

  • Втора бригада
  • Девејани
  • Јорго Костовски (дел)
  • Кирил Пејчиновиќ (дел)
  • Фахри Ибраим