Кланица (Битола)

Од Википедија — слободната енциклопедија

Населбата Кланица се наоѓа во источниот дел на Битола, во близина на градското поле. На југ е споена со населбата Карпош, а на исток излегува на железничата пруга Битола - Лерин, а додека на север се граничи со реката Драгор. Населбата се состои од 13 згради и неколку куќи. Населението брои од 800 - 1000 жители.