Стрелиште

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Стрелиште — населба која се наоѓа на самиот влез на градот Битола, на северната страна, при доаѓање од Прилеп. Населбата Стрелиште за време на војната било место каде се воделе големи битки, односно било стрелиште и затоа се нарекува Стрелиште - бојно поле. Сателитска снимка на населбата. Улици во оваа населба се:

  • Арон Ароести
  • Минела Бабуковски
  • Цане Бујуковски