Недопирливи (Битола)

Од Википедија — слободната енциклопедија
(Пренасочено од Бактериолошка)
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Недопирливи — населба во јужното градско подрачје на Битола. Таа се протега низ областа од Градската Болница до Касарната. Во оваа населба денес се наоѓа Студенскиот Дом „Кочо Рацин“, а порано на тоа место се наоѓала ТБЦ болницата. Од оваа населба има патишта кои водат до селата Лавци и Смолево. Улици во оваа населба се:

  • Дванаесет Кладенци
  • Милтон Манаки
  • Петнаесетти Корпус
  • Пецо Божиновски (дел)
  • Сотир Брбевски
  • Стале Попов
  • Стрчин (дел)
  • Студентска (дел)