Гратчето Пејтон

Од Википедија — слободната енциклопедија

Гратчето Пејтон — населба во централното градско подрачје на Битола која се простира од улицата „Партизанска“ сè до улицата „Солунска“. Во неа се наоѓа месната заедница Вељко Влаховиќ и улиците:

  • Бранислав Нушиќ
  • Крушевска
  • Питу Гули
  • Христо Узунов

Името го добила по истоимениот американски филм од 1957 година и подоцнежната ТВ серија.