Областа

Од Википедија — слободната енциклопедија

Областа е маала во Битола која се наоѓа во јужниот централен дел на градот, во близина на поранешната касарна и маалата Арнаут Маало и Недопирливи. Во склоп на оваа маало се наоѓаат повеќе стари куќи, со претежно албанско население, но и десетина згради меѓу кои спаѓа и нов комплекс на кули.