Прејди на содржината

Брусничка Населба

Од Википедија — слободната енциклопедија

Брусничка Населба — населба во Битола која се наоѓа во западниот дел на градот, т.е. во Нова Битола. Тука се наоѓа месната заедница Јонче Мурџевски, има спортски терени за мал фудбал, тенис, трговски комплекс итн. Улици во оваа населба се:

 • Бошко Буха
 • Блаже Конески (поранешна Владимир Бакариќ)
 • Бул. Социјалистичка Револуција
 • Васил Главинов
 • Видое Смилевски - Бато
 • Галичица
 • Големо Езеро
 • Дарвинова
 • Довлеџик (дел)
 • 22 април
 • Ѓорги Димитров
 • Епинал
 • Иво Андриќ
 • Кочо Рацин
 • Новосадска
 • Пелистер
 • Пожаревачка
 • Превалец
 • Сисак
 • Скоевска
 • Ужичка Република