Разлика помеѓу преработките на „Мајка“

Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Додадени 147 бајти ,  пред 1 година
* „Молитва за мојата мајка“ - песна на италијанскиот писател и [[режисер]] [[Пјер Паоло Пазолини]] од 1962 година.<ref>Pjer Paolo Pazolini, ''Put i nebo''. Beograd: Mali vrt, 2016, стр. 74-75.</ref>
* „Мајка“ - расказ на македонскиот писател [[Горан Петревски]] од 2014 година.<ref>Горан Петревски, ''Одбрани трудови''. Скопје: Темплум, 2014.</ref>
* „Мајката заминува“ - песна во проза од истоимената збирка на полскиот поет [[Тадеуш Ружевич]].<ref>Tadeuš Ruževič, ''Izabrane pesme''. Beograd: Treći trg / Čigoja štampa, 2013, стр. 184-190.</ref> <ref>Tadeuš Ruževič, ''Izabrane pesme''. Beograd: Treći trg / Čigoja štampa, 2013, стр. 4.</ref>
* „Лошиот син“ - песна на полскиот поет [[Тадеуш Ружевич]] од 1941 година.<ref>Tadeuš Ruževič, ''Izabrane pesme''. Beograd: Treći trg / Čigoja štampa, 2013, стр. 197.</ref>
* „Мајка“ - збирка поезија на чешкиот поет [[Јарослав Сајферт]] од 1954 година.<ref>„Izabrana bibliografija Jaroslava Sajferta“ во: Jaroslav Sajfert, ''Stub kuge''. Beograd: Mali vrt, 2014, стр. 93-94.</ref>

Прегледник