ЖС „Ратае“

Од Википедија — слободната енциклопедија
Ратае is located in Република Македонија
Ратае
Ратае
Ратае (Република Македонија)

ЖС „Ратае“железничкo стoјалиште во Република Македонија, со следниве географски координати: СГШ 42o 02' 40'', ИГД 21o 02' 59''. Железничкото стојалиште Ратае се на наоѓа на пругата Скопје - Кичево дел од Коридорот 8. Се наоѓа во северниот дел на Полошката котлина непосредно пред градот Тетово во близина на селата Ратае и Џепчиште, помеѓу железничкото стојалиште „Јегуновце - Фабрика“ и железничката станица Тетово, на точно 50 километри оддалеченост од главната централна Железничка станица - Скопје.

Возен ред[уреди | уреди извор]

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. Извод од возен редМакедонски железници