Хари Потер и Пламениот пехар

Од Википедија — слободната енциклопедија

Хари Потер и Пламениот пехар (англиски: Harry Potter and the Goblet of Fire) — четвртиот дел од серијалот книги за момчето-волшебник Хари Потер, напишан од британската писателка Џ. К. Роулинг.