Прејди на содржината

Арс Ламина - публикации

Од Википедија — слободната енциклопедија

Арс Ламина - публикации - македонска издавачка куќа, со седиште во Скопје.

Организација и менаџмент[уреди | уреди извор]

Издавачката куќа Арс Ламина - публикации е дел од друштвото со ограничена одговорност Арс Ламина, со седиште во Скопје, на ул. „Св. Кирил и Методиј“ бр. 50, VI кат. Во рамките на издавачката куќа работи редакцијата „Либи“.[1]

Главни уредници во Арс Ламина биле:

 • Бранка Бугариска[2]


Како уредници во Арс ламина - публикации работеле:

 • Билјана С. Црвеновска[3]
 • Надица Фирфова[4]
 • Татјана Димовска-Атанасова[5]

Издавачка дејност[уреди | уреди извор]

Надворешни врски[уреди | уреди извор]

Официјално мрежно место на Арс Ламина

Наводи[уреди | уреди извор]

 1. 1,0 1,1 А. Гати - Д. Моросиното, Мачки детективи: Кој го грабна кралот на шпоретите? Скопје: Арс ламина - публикации, 2015.
 2. Велко Неделковски, Збунети години, Арс ламина - публикации, Скопје, 2019, стр. 167.
 3. Кочо Рацин, Бели мугри. Арс ламина публикации, Либи, Скопје, 2018, стр. 63.
 4. А. Гати - Д. Моросиното, Кој го украде златниот мачор?. Скопје: Арс ламина - публикации, 2015, стр. 2.
 5. Велко Неделковски, Збунети години, Арс ламина - публикации, Скопје, 2019, стр. 167.
 6. Каролина Каприја, Четири пријатели онлајн!. Арс ламина публикации, Либи, Скопје, 2015.
 7. Кочо Рацин, Бели мугри. Арс ламина публикации, Либи, Скопје, 2018.
 8. Велко Неделковски, Збунети години, Арс ламина - публикации, Скопје, 2019.