Список на ликови од Хари Потер

Од Википедија — слободната енциклопедија

Ова е список на ликови од Хари Потер серијалот. Сите се измислени ликови кои се имаат појавено во некоја од Хари Потер книгите, во мрежната страница на Џ. К. Роулинг како „Волшебник на месецот“, на карти од Чоколадни жаби, Дневен пророк (билтен на официјалниот обожавателски клуб на Хари Потер во Обединетото Кралство) или во Џ. К. Роулинг...Година во животот документарец на ITV. Посетете ја страната на секој лик за подлабок увид. Сите од ликовите се подредени по азбучен ред.

Содржина

Азбучно по презиме[уреди | уреди извор]

А[уреди | уреди извор]

Б[уреди | уреди извор]

  • Кејти Бел – ученичка од Грифиндор една година над Хари; Гонител на грифиндорскиот квидич тим.
  • Амелија Сузан Боунс – Глава на одделот за волшебичка безбедност, тетка на Сузан Боунс.
  • Едгар Боунс – член на оригиналниот Ред на фениксот, брат на Амелија Сузан Боунс, тетин на Сузан Боунс.
  • Сузан Боунс – ученичка од Хафлпаф во годината на Хари, член на Армијата на Дамблдор.
  • Тери Бот – ученик од Ревенкло во годината на Хари, член на Армијата на Дамблдор.
  • Белатрикс Блек - Видете Белатрикс Лестрејнџ.
  • Нарциса Блек - Видете Нарциса Малфој.
  • Лавандер Браун – ученичка од Грифиндор во годината на Хари, член на Армијата на Дамблдор, привремено е во врска со Рон Визли.

В[уреди | уреди извор]

Г[уреди | уреди извор]

Д[уреди | уреди извор]

Ѓ[уреди | уреди извор]

Е[уреди | уреди извор]

Ж[уреди | уреди извор]

З[уреди | уреди извор]

Ѕ[уреди | уреди извор]

И[уреди | уреди извор]

Ј[уреди | уреди извор]

К[уреди | уреди извор]

Л[уреди | уреди извор]

Љ[уреди | уреди извор]

М[уреди | уреди извор]

Н[уреди | уреди извор]

Њ[уреди | уреди извор]

О[уреди | уреди извор]

П[уреди | уреди извор]

Р[уреди | уреди извор]

С[уреди | уреди извор]

Т[уреди | уреди извор]

Ќ[уреди | уреди извор]

У[уреди | уреди извор]

Ф[уреди | уреди извор]

Х[уреди | уреди извор]

Ц[уреди | уреди извор]

Ч[уреди | уреди извор]

Џ[уреди | уреди извор]

Ш[уреди | уреди извор]

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. J. K. Rowling at Carnegie Hall Reveals Dumbledore is Gay; Neville Marries Hannah Abbott, and Much More, Посетено на 2007-10-20

Надворешни врски[уреди | уреди извор]