Список на ѕвезди со име

Од Википедија — слободната енциклопедија

Имињата на ѕвездите, наспроти ѕвезденото означување, се лични имиња на ѕвездите што се појавиле на некој од старите јазици, а најмногу на грчки, хинди, кинески, арапски и латински јазик. Имињата на ѕвездите спаѓаат во неколку јазични категории: