Списоци на ѕвезди

Од Википедија — слободната енциклопедија

Во продолжение следуваат списоци на ѕвезди. Тие се масивни тела од јонизиран гас во надворешната вселена, кои произведуваат или произведувале енергија преку јадрено соединување.

Според место:

Според име:

Според близина:

Според физичките одлики:

Според други фактори:

Други списоци:

Останати ѕвезди[уреди | уреди извор]

Следува список на делумно забележливи ѕвезди кои имаат посебни статии во Википедија, но не се вклучени на ниеден список од оние погоре:

Поврзано[уреди | уреди извор]

Наводи[уреди | уреди извор]

Надворешни врски[уреди | уреди извор]