Википедија:Викииндустрија

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Викииндустрија — проект на здружението на граѓани „Споделено знаење“ и Википедија на македонски јазик. Проектот има за цел да помогне во подобрување на постоечките и создавање на нови статии за индустријата, индустриски гранки, производството, машини во индустриското производство како и претпријатија кои е дел од одредена индустрија.

Учесници
Број Учесници
1. Иван Ж, Македонец, Тиверополник, Dare194 S
Статии
Број Статија Фотографија Забелешки
1. Индустрија — стопанска дејност Железарница Скопје 10.jpg подобрена статија
2. Текстилна индустрија — индустриска гранка Текстилна Индустрија 03.jpg нова статија
3. Дрвна индустрија — индустриска гранка Дрвна индустрија 02.jpg нова статија
4. Железарница — фабрика (погон) во металуршката индустрија Железарница Скопје 03.jpg нова статија
5. Валавница — индустриски производствен погон Железарница Скопје 11.jpg нова статија
6. Пилана — фабрика (погон) во дрвна индустрија Дрвна индустрија 05.jpg нова статија
7. Погон — дел од фабрика и производствено претпријатие Железарница Скопје 05.jpg нова статија
8. Рудници и Железарница „Скопје“ — фабрика за железо и челик Железарница Скопје 02.jpg нова статија
9. „Единство“ - Струмица — фабрика за текстил Текстилна Индустрија 08.jpg нова статија
10. „Гама Дизајн“ - Петралинци - Пилана во Македонија Дрвна индустрија 03.jpg нова статија
11. Конфекциски техничар — работно место Текстилна Индустрија 05.jpg подобрена статија
12. Алат - помагало Железарница Скопје 26.jpg подобрена статија
13. Шивачка машина — машина во текстилната индустрија Текстилна Индустрија 05.jpg нова статија
14. JUKI - Јапонска шивачка машина Sewing machine Juki.jpg нова статија
15. Brother Industries - јапонска мултинационална компанија Sewing machine Brother.jpg нова статија
16. PFAFF - германски производител на шивачка машина Sewing machine PFFAF.jpg нова статија
17. Union Special - американски производител на шивачка машина Sewing machine Union Special.jpg нова статија
18. Dürkopp Adler - германски производител на шивачка машина Sewing machine Dürkopp.jpg нова статија
19. Singer Corporation - германски производител на шивачка машина Sewing machine Singer.jpg нова статија
20. Textima - германски производител на шивачка машина Sewing machine Textima.jpg нова статија
21. Плотер нова статија
22. Машинско везење Текстилна индустрија 09.jpg нова статија
23. Млекара „Здравје“ Радово нова статија
24. Европа (фабрика) Фабрика „Европа“- Скопје.jpg нова статија
25. „Цементарница Усје“ Цементарница „Усје“ 06.jpg нова статија
26. Жито Лукс Жито Лукс.jpg нова статија
27. Црево — опрема Железарница Скопје 12.jpg нова статија
28. Кондиторски производи подобрена статија
29. Пивара Скопје Пивара - Скопје.jpg подобрена статија
30. Челик нова статија
31. Хемиска индустрија нова статија
32. Леарница — индустриски производствен погон нова статија
33. Лим — индустриски производ нова статија
34. Текстил — индустриски производ Текстилна индустрија 03.jpg подобрена статија
35. Фабрика — Објект на производствен капацитет Жито Лукс.jpg подобрена статија