Прејди на содржината

„Гама Дизајн“ - Петралинци

Од Википедија — слободната енциклопедија
Гама Дизајн
Gama Dizajn
ВидДОО
Дејностдрвна индустрија
Основано2003
ОсновачГоран Андонов / Митко Андонов
Седиштес.Петралинци, Струмица, Македонија
бб,
Струмица
,
Република Македонија
Клучни личности
Горан Андонов, Митко Андонов
ПроизводиПалети, Дрвени Боксови, Транспортни Сандуци, EUR палети, EPAL палети, пелети и палети во сите димензии.
Доход1.500.000 евра
Вработени
13
Мреж. местоgamadizajn.com

Гама Дизајнпилана и претпријатие од дрвната индустрија за производство и обработка на дрво, палети, дрвени боксови, транспортни сандуци, дрвена граѓа за градежништво, амбалажа и пелети од село Петралинци, Струмичко, Македонија.

дрвен транспортен бокс
Различни видови на дрвени боксови произведени од Гама Дизајн.

Историјат[уреди | уреди извор]

Гама Дизајн е основана 2003 година од браќата Горан и Митко Андонови. Зачетоците во правец на дрвна индустрија доаѓаат како продолжување на работата на нивниот татко, Дине Андонов - еден од првите “тишлери“ (занаетчија кој работи со дрво и мебел) во регионот, кој работи во оваа дејност уште од 1993 година и долги години вложува во усовршување на занаетот, но и обука на безброј други луѓе кои во иднина ќе бидат носители на индустријата со дрво и мебел во регионот и државата,

Почетниот фокус на Гама Дизајн е производство на дрвена граѓа за мебел, за подоцна да се специјализра и опреми во фабрика за производство на секаков вид на палети, бокс палети, транспортни сандуци и други производи и амбалажа од дрво.

Периодот 2015/2016 година настапува најтешкиот период за Гама Дизајн, кога поради ниските цени на дрвената граѓа и тешката наплата, се прават драстични промени кои подоцна се покажуваат како правилни и носат резултати. Следствено, после неколку последователни години вложување во доопремување и најдобар квалитет, стабилни партнери и квалификуван кадар, Гама Дизајн влегува во кругот на лидери во областа на производство на палети и дрвена амбалажа, во Македонија и стекнува доверба и соработува со најголемите компании во државата, а се почесто и надвор.

Производство[уреди | уреди извор]

Производството на пиланата „Гама Дизајн“ го сочинуваат следните дрвни производи: палети, , транспортни сандуци, дрвени кутии, бокс палети и друг вид на амбалажа од дрвен материјал, дрвени елементи за мебел, како и пелети за греење.

Галерија[уреди | уреди извор]

Дрвени палети и транспортни сандуци, бокс палети.
Различни палети, бокс палети, дрвени боксови и транспортни сандуци за секаква намена, посебно за извоз во било која земја во светот.