Погон

Од Википедија — слободната енциклопедија

Погон — повеќе значен израз кој генерално се употребува во однос на силата на придвижување и производството, односно движење, работа, употреба. Едното значење на зборот е погон е сила што движи нешто, извор на сила. Исто така со поимот погон се означува и дел од фабрика, од производствено претпријатие што се занимава со некој вид од процесот на производството.

Галерија[уреди | уреди извор]