Корисник:Македонец

  Од Википедија — слободната енциклопедија
  Марио Шаревски
  Марио Шаревски (2).jpg
  Роден 7 февруари 1990
  Македонија, Скопје, Македонија
  Занимање м-р по геополитика, МАКЕДОН
  НАЦИОНАЛНОТО ЗНАМЕ НА СИТЕ МАКЕДОНЦИ
  ЗНАМЕТО НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА
  ЗНАМЕТО СО КРАЛСКА ДИЈАДЕМА - СИМБОЛ НА ДРЕВНА МАКЕДОНИЈА
  Ова е нашата најсакана земја и дом - МАКЕДОНИЈА
  Обединета МАКЕДОНИЈА, МАКЕДОНИЈА на МАКЕДОНЦИТЕ

  Интереси[уреди | уреди извор]

  Македонија, Македонци и се што е поврзано со Македонија и Македонците. Географија и историја на Македонија, историја, етнологија и антропологија на Македонскиот народ. Посебен интерес за македонските села - душата на Македонија и македонските области.

  Поздрав до сите Македонци, членови и посетители[уреди | уреди извор]

  • Македонија на Македонците
  • Македонија е вечна
  • Обединета Македонија
  • МАКЕДОНИЈА = Ние <-> Ние = МАКЕДОНИЈА од мислата на Ѓорче Петров - Сите ние сме Македонија и секој од нас е по една Македонија
  • Да живее Македонија!!!

  поздрав, Марио Шаревски - Македонец

  Создадени и уредувани статии[уреди | уреди извор]

  За Македонија и Македонците[уреди | уреди извор]

  Како име, традиција, историја, култура и цивилизација Македонија постои повеќе од 2800 години или 28 векови. Ние денешните Македонци сме должни на секаков можен начин да го продолжиме делото на нашите прапредци (Античките Македонци) и предци, да ја чуваме, сакаме, градиме и браниме Македонија од разните непријатели. Како Македонци треба на најостар можен начин да се спротиставиме на сите непријателски пропаганди кои не негираат нас и нашата татковина и имаат претензии кон нашата татковина, националност, национална култура, историја и традиција и треба со сите расположливи средства да ја шириме нашата македонска национална вистина. Ние Македонците во името на побогат, подобар, поубав и послободен живот мораме национално да се обединиме без разлика на верските, идеолошките, класните, политичките и останатите разлики. Само со силното единство можеме да помогнеме Македонија и нашето живеење да ги направиме поубави и побогати. Македонија е преубава и богата земја во секој поглед. Богата и на економски и на културно-историски план и богата со прекрасни природни убавини. Сите македонски планини, реки, езера, градови, села и сите Македонци ја сочинуваат едната и единствена, величествена Македонија!

  • За мене на прво место секогаш се и ќе бидат ИНТЕРЕСИТЕ НА МАКЕДОНИЈА и МАКЕДОНЦИТЕ!!!

  Одликувања за мојата работа и труд за Македонија и воопшто на Википедија од другите соработници уредници[уреди | уреди извор]

  Defender of Macedonian identety.PNG Македонска ѕвезда за национална гордост
  Мал знак на внимание и почит за огромниот придонес во збогатувањето на Википедија на македонски јазик со содржини поврзани со Македонија.
  оваа Вики награда беше доделена на Македонец од страна на Kiril Simeonovski (разговор) on 23:46, 12 јануари 2011 (CET)
  Defender of Macedonian identety.JPG Заслуги за Македонија
  Благодарност за сите заслуги за Македонија досега! Kiril Simeonovski (разговор) 14:42, 2 ноември 2011 (CET)
  Barnstar of Diligence.png
  За трудољубивост и посветеност во работата.
  од Kiril Simeonovski (разговор)


  Coat of arms of Skopje.svg
  Овој корисник е Скопјанец.

  Википедија:Вавилон
  Немате внесено јазици. Погледајте го Шаблон:Вавилон/doc за помош.
  Пребарај кориснички јазици