Предлошка:Најголеми градови во Полска

Од Википедија — слободната енциклопедија
 
Бр. Војводство Нас. Бр. Војводство Нас.
Варшава
Варшава
Краков
Краков
1 Варшава Мазовско 1.735.442 11 Бјалисток Подласко 295.459 Лоѓ
Лоѓ
Вроцлав
Вроцлав
2 Краков Малополско 761.873 12 Гдиња Поморско 247.820
3 Лоѓ Лоѓско 706.004 13 Ченстохова Шлеско 230.123
4 Вроцлав Долношлеско 634.457 14 Радом Мазовско 217.201
5 Познањ Големополско 545.680 15 Сосновјец Шлеско 209.274
6 Гдањск Поморско 461.489 16 Торуњ Кујавско-поморско 203.158
7 Шчеќин Западнопоморско 407.180 17 Келце Светокришко 198.857
8 Бидгошч Кујавско-поморско 357.652 18 Жешув Поткарпатско 185.123
9 Лублин Лублинско 341.722 19 Гливице Шлеско 184.415
10 Катовице Шлеско 301.834 20 Забже Шлеско 177.188
Како да го прилагодувате приказот на предлошката
  • Користете {{Најголеми градови во Полска |state=collapsed}}  за предлошкава да се прикаже во скриена состојба.
  • Користете {{Најголеми градови во Полска |state=expanded}}  за предлошкава да се прикаже во раширена (полна) состојба.
  • Користете {{Најголеми градови во Полска |state=autocollapse}}  за предлошкава да се прикаже во скриена состојба само ако има друга ваква хоризонтална предлошка на страницата.
  • Ако не е поинаку зададено (проверете го параметарот state во кодот на предлошкава), самосклопувањето ќе биде стандарден начин на приказ.