Предлошка:Византиско Царство

Од Википедија — слободната енциклопедија
Икона за документација Документација за предлошка
Како да го прилагодувате приказот на предлошката
 • Користете {{Византиско Царство |state=collapsed}}  за предлошкава да се прикаже во скриена состојба.
 • Користете {{Византиско Царство |state=expanded}}  за предлошкава да се прикаже во раширена (полна) состојба.
 • Користете {{Византиско Царство |state=autocollapse}}  за предлошкава да се прикаже во скриена состојба само ако има друга ваква хоризонтална предлошка на страницата.
 • collapsed е наместено на ќе биде стандарден начин на приказ.
 • This template uses {{Navbox with collapsible groups}}. To show a particular section of the template while leaving the other sections collapsed, use: {{Византиско Царство |Section}} where Section is one of
  • history
  • governance
  • religion/law
  • society
  . (Omit any speech or quote marks.)
  For example: {{Византиско Царство |religion/law}}