Мал Париз

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Maл Париз претставува населба или населено место во Битола која се наоѓа во источниот дел на градот, во близина на железничката пруга Битола - Лерин. Во близина на оваа населба се наоѓаат Агенцијата за електронски комуникации, реката Драгор и магистралниот пат М-5 кој води кон соседна Грција. Граѓаните на оваа населба живеат на улицата Даме Груев која е и единствената тука.