Прејди на содржината

Европски пат Е79

Од Википедија — слободната енциклопедија

E79 shield

E79
Информации за правецот
Должина:1300 км
Поважни клучки
Северен крај:Мишколц, Унгарија
Јужен крај:Солун, Грција
Местоположба
Земји: Унгарија
 Романија
 Бугарија
 Грција
Патна мрежа
Европска патна мрежа

Европски пат Е79 — пат од мрежата на европски патишта. кој се протега од. Почнува од Мишколц, Унгарија и завршува во Солун, Егејска Македонија, минувајќи низ Романија и Бугарија. Има вкупна должина од 1.300 км.

Е79 минува низ следниве земји и населени места:

 Унгарија

 Романија

 Бугарија

 Грција

Надворешни врски

[уреди | уреди извор]