Европски пат Е264

Од Википедија — слободната енциклопедија

E264 shield

E264
Должина: км
Поважни клучки
Од:Јохви (Естонија)
До:Инчукалнс (Латвија)
Местоположба
Земји: Естонија
 Латвија
Поважни градови:Јохви
Мустве
Тарту
Елва
Валга
Валка
Стренчи
Валмиера
Патна мрежа
Европска патна мрежа

Европски пат Е264автопат од класа Б, дел од меѓународната европска патна мрежа. Започнува во Јохви, Естонија и завршува во Инчукалнс, Латвија. E264 се состои од естонскиот главен пат бр. 3 и латвискиот главен пат А3. Целата рута е дел од коридорот Виа Хансеатика.

Следи ја следи рутата: Јохви – Тарту – Валга – ВалкаВалмиера – Инчукалнс.

Галерија[уреди | уреди извор]

Надворешни врски[уреди | уреди извор]