Ремо (Битола)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Населба Ремо е сместена во новиот дел на Битола, или попрецизно Нова Битола. Населба Ремо е прилично нова населба и во неа содржи 8 згради кои се поделени со бројки од 1 до 8, и исто така содржи и други неколку згради кои исто така се означени со бројки. Населба Ремо се простира на исклучително фрекфентна улица " Васко Каранѓелевски " на која се сместени Супермаркетот "ВЕРО" и Градскиот трговски пазар кој е изграден во 2006 година. Се проценува дека бројот на населението изнесува околу 3.000.