Окрузи во Науру

Од Википедија — слободната енциклопедија
Окрузите во Науру.
Окрузите во Науру.

Науру има 14 окрузи. Секој се состои од неколку села, од кои дел се напуштени или разрушени. Окрузите во Науру се:

Бр. Округ Изворно Површина
(хектари)
Население
(2005)
Села
1 Аиво Aiwo 100 1.092 8
2 Анабар Anabar 143 502 15
3 Анетан Anetan 100 516 12
4 Анибар Anibare 314 160 17
5 Баити Baiti 123 572 15
6 Бое Boe 66 795 4
7 Буада Buada 266 716 14
8 Денигомоду Denigomodu 118 2.827 17
9 Ева Eoa 117 318 12
10 Ијув Ijuw 112 303 13
11 Мененг Meneng 288 1.830 18
12 Нибок Nibok 136 432 11
13 Уабое Uaboe 97 335 6
14 Јарен Yaren 150 820 7
  Науру Nauru 2.130 11.218 169

Поврзано[уреди | уреди извор]