Лонг Бич

Од Википедија — слободната енциклопедија
Лонг Бич, Калифорнија

Лонг Бич (англиски: Long Beach) — град во сојузната држава Калифорнија во САД. Овој град според статистиките во 2006 година, има 466 718 жители, што го прави шести град во Калифорнија, и 36-ти град по број на жители во САД.