Лавчанска населба

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Оваа населба се наоѓа на западната периферија од градот Битола на поголема надморска висина, или во Нова Битола. Тука се наоѓа ОУ Климент Охридски, а улици се:

  • Алексо Наневски
  • Боривое Радосављевиќ
  • Јадранска
  • Јонче Мурџевски
  • Јужна Колекторска
  • Кочо Чолаков
  • Милан Петревски
  • Ристо Кавалиновски
  • Рудо
  • Трајче Стефановски