Гимнастика на Летните олимписки игри 2016 – трамбулина за мажи

Од Википедија — слободната енциклопедија
Трамбулина за мажи
на Летните олимписки игри 2016
ОдржувалиштеХСБЦ арена
Ден13 август 2016
Натпреварувачи16 од 13 земји
Победнички резултат61.745
Медалисти
Gold medal   Белорусија
Silver medal   Кина
Bronze medal   Кина
«20122020»
Гимнастика на
Летните олимписки игри 2016
Список на гимнастичари
Спортска гимнастика
Квалификации   мажи   жени

Екипен повеќебој   мажи   жени
Повеќебој мажи жени
Прескок мажи жени
Партер мажи жени
Коњ со рачки мажи
Кругови мажи
Разбој мажи
Вратило мажи
Двовисински разбој жени
Греда жени
Ритмичка гимнастика
Повеќебој жени
Групен повеќебој жени
Трамбулина
Поединечно мажи жени

Гимнастичкото натпреварување во трамбулина за мажи на Летните олимписки игри 2016 било одржано во ХСБЦ арената на 13 август 2016 година.

Формат на натреварување[уреди | уреди извор]

Натпреварувањето се состои од две фази: квалификации и финале. Во квалификациите, гимнастичарите изведуваат две рутини: задолжителна и доброволна. Резултатите за двете рутини се собираат, и најдобрите осум гимнастичари се пласираат во финалето. Финалето се состои од една рутина, а квалификациските резултати не се пренесуваат.

Резултати[уреди | уреди извор]

Квалификации[уреди | уреди извор]

Место Гимнастичар Задолжително Доброволно Казна Вкупно Квалиф.
1  Гао Леи (КИН) 52.160 60.375 112.535 Кв.
2  Владислав Гончаров (БЛР) 50.630 60.460 111.090 Кв.
3  Донг Донг (КИН) 49.280 60.770 110.050 Кв.
4  Дмитриј Ушаков (РУС) 49.340 59.840 109.180 Кв.
5  Андреј Јудин (РУС) 49.645 59.080 108.725 Кв.
6  Масаки Ито (ЈАП) 49.140 59.325 108.465 Кв.
7  Гинга Мунетомо (ЈАП) 49.140 59.050 108.190 Кв.
8  Дилан Шмит (НЗЛ) 48.300 59.360 107.660 Кв.
9  Нејтан Бајли (ВБР) 47.795 59.000 106.795 Рез.
10  Себастијен Мартини (ФРА) 49.015 57.215 106.230 Рез.
11  Логан Дули (САД) 47.885 58.170 106.055
12  Пирмамад Алијев (КАЗ) 48.375 57.515 105.890
13  Блејк Гаудри (АВС) 49.525 55.925 105.450
14  Џејсон Бурнет (КАН) 49.320 54.395 103.715
15  Рафаел Андраде (БРА) 47.035 29.110 76.145
16  Диого Абреу (ПОР) 49.615 6.240 55.855

Финале[уреди | уреди извор]

Место Гимнастичар Тежина Изведба Лет Казна Вкупно
1  Владислав Гончаров (БЛР) 17.300 26.400 18.045 61.745
2nd  Донг Донг (КИН) 17.800 25.200 17.535 60.535
3rd  Гао Леи (КИН) 18.400 23.700 18.075 60.175
4  Гинга Мунетомо (ЈАП) 18.000 23.700 17.835 59.535
5  Дмитриј Ушаков (РУС) 16.700 25.500 17.325 59.525
6  Масаки Ито (ЈАП) 17.200 24.000 17.600 58.800
7  Дилан Шмит (НЗЛ) 17.100 22.500 17.540 57.140
8  Андреј Јудин (РУС) 2.200 2.700 1.915 6.815