Гимнастика на Летните олимписки игри 2016 – разбој за мажи

Од Википедија — слободната енциклопедија
Разбој за мажи
на Летните олимписки игри 2016
ОдржувалиштеХСБЦ арена
Ден16 август 2016
Натпреварувачи12 од 9 земји
Медалисти
Gold medal   Украина
Silver medal   САД
Bronze medal   Русија
«20122020»
Гимнастика на
Летните олимписки игри 2016
Список на гимнастичари
Спортска гимнастика
Квалификации   мажи   жени

Екипен повеќебој   мажи   жени
Повеќебој мажи жени
Прескок мажи жени
Партер мажи жени
Коњ со рачки мажи
Кругови мажи
Разбој мажи
Вратило мажи
Двовисински разбој жени
Греда жени
Ритмичка гимнастика
Повеќебој жени
Групен повеќебој жени
Трамбулина
Поединечно мажи жени

Гимнастичкото натпреварување во разбој за мажи на Летните олимписки игри 2016 било одржано во ХСБЦ арената на 16 август 2016 година.

Квалификации[уреди | уреди извор]

Гимнастичарите кои ќе се пласираат во најдобрите осум во квалификациите изборуваат место во финалето.

Во случаите кога во најдобрите осум има повеќе од два гимнастичари од една земја, последно пласираните меѓу нив не се квалифкуваат во финалето. Наместо нив, се квалификуваат следните најдобри гимнастичари.

Место Гимнастичар Тежина Изведба Каз. Вкупно Квалиф.
1  Олег Верниаиев (УКР) 7.100 9.066 16.166 Кв.
2  Давид Бељавскиј (РУС) 6.900 9.033 15.933 Кв.
3  Денг Шуди (КИН) 7.200 8.600 15.800 Кв.
4  Манрике Лардует (КУБ) 7.100 8.666 15.766 Кв.
5  Ју Хао (КИН) 7.400 8.333 15.733 Кв.
6  Лин Чаопан (КИН) 7.000 8.700 15.700
7  Данел Лејва (САД) 6.900 8.700 15.600 Кв.
8  Рјохеи Като (ЈАП) 6.600 8.900 15.500 Кв.
9  Андреј Мунтеан (РОМ) 6.600 8.866 15.466 Кв.
10  Кохеи Учимура (ЈАП) 6.800 8.666 15.466 Рез.
11  Марсел Нгуjен (ГЕР) 6.900 8.566 15.466 Рез.
12  Антон Фокин (УЗБ) 7.000 8.466 15.466 Рез.

Финале[уреди | уреди извор]

Место Гимнастичар Тежина Изведба Казна Вкупно
 Олег Верниаиев (УКР) 7.100 8.941 16.041
 Данел Лејва (САД) 6.900 9.000 15.900
 Давид Бељавскиј (РУС) 6.900 8.883 15.783
4  Денг Шуди (КИН) 7.200 8.566 15.766
5  Манрике Лардует (КУБ) 7.100 8.525 15.625
6  Андреј Мунтеан (РОМ) 6.600 9.000 15.600
7  Рјохеи Като (ЈАП) 6.800 8.433 15.233
8  Ју Хао (КИН) 7.400 7.433 14.833