Прејди на содржината

Гимнастика на Летните олимписки игри 2016 – партер за мажи

Од Википедија — слободната енциклопедија
Партер за мажи
на Летните олимписки игри 2016
ОдржувалиштеХСБЦ арена
Ден14 август 2016
Натпреварувачи12 од 8 земји
Медалисти
Gold medal   Велика Британија
Silver medal   Бразил
Bronze medal   Бразил
«20122020»
Гимнастика на
Летните олимписки игри 2016
Список на гимнастичари
Спортска гимнастика
Квалификации   мажи   жени

Екипен повеќебој   мажи   жени
Повеќебој мажи жени
Прескок мажи жени
Партер мажи жени
Коњ со рачки мажи
Кругови мажи
Разбој мажи
Вратило мажи
Двовисински разбој жени
Греда жени
Ритмичка гимнастика
Повеќебој жени
Групен повеќебој жени
Трамбулина
Поединечно мажи жени

Гимнастичкото натпреварување во партер за мажи на Летните олимписки игри 2016 било одржано во ХСБЦ арената на 14 август 2016 година.

Златниот медал го освоил Макс Витлок од Обединетото Кралство.[1]

Квалификации

[уреди | уреди извор]

Гимнастичарите кои ќе се пласираат во најдобрите осум во квалификациите изборуваат место во финалето.

Во случаите кога во најдобрите осум има повеќе од два гимнастичари од една земја, последно пласираните меѓу нив не се квалифкуваат во финалето. Наместо нив, се квалификуваат следните најдобри гимнастичари.

Место Гимнастичар Тежина Изведба Каз. Вкупно Квалиф.
1  Сем Микулак (САД) 6.800 9.000 15.800 Кв.
2  Џејкоб Далтон (САД) 6.700 8.900 15.600 Кв.
3  Кохеи Учимура (ЈАП) 6.900 8.633 15.533 Кв.
4  Диего Хиполито (БРА) 6.800 8.700 15.500 Кв.
4  Макс Витлок (ВБР) 6.800 8.700 15.500 Кв.
6  Кензо Шираи (ЈАП) 7.600 7.833 −0.1 15.333 Кв.
7  Кристијан Томас (ВБР) 6.200 9.033 15.233 Кв.
8  Јусуке Танака (ЈАП) 6.300 8.933 15.233
9  Артур Маријано (БРА) 6.400 8.800 15.200 Кв.
10  Манрике Лардует (КУБ) 6.500 8.700 15.200 Рез.
11  Рејдерли Запата (ШПА) 6.700 8.383 15.083 Рез.
12  Бенјамин Гишар (ШВА) 6.400 8.666 15.066 Рез.
Место Гимнастичар Тежина Изведба Казна Вкупно
 Макс Витлок (ВБР) 6.800 8.833 15.633
 Диего Хиполито (БРА) 6.800 8.733 15.533
 Артур Маријано (БРА) 6.700 8.733 15.433
4  Кензо Шираи (ЈАП) 7.600 7.766 15.366
5  Кохеи Учимура (ЈАП) 6.900 8.641 −0.3 15.241
6  Џејкоб Далтон (САД) 6.700 8.433 15.133
7  Кристијан Томас (ВБР) 6.200 8.858 15.058
8  Сем Микулак (САД) 6.600 7.833 −0.1 14.333