Шур Бахер

Од Википедија — слободната енциклопедија
Поглед кон Шур Бахер

Шур Бахер (хебрејски:צור באהר) е населба која се наоѓа во Ерусалим, Израел. Во оваа населба живеат околу 15 000 луѓе, евреи и муслимани. Се наоѓа до Талпиот и Хар Хома.