Абу Тор

Од Википедија — слободната енциклопедија
Куќа во населбата

Абу Тор (хебрејски:אבו תור е населба која се наоѓа во централен Ерусалим, јужно од стариот град. Во оваа населба живеат евреи и муслимани.